София 1619, кв. Княжево,
бул. "Цар Борис III" № 315
0888 018 018
Записване за процедури
Процедури за тяло Антицелулитна терапия

Антицелулитна терапия

Целулитът не е просто козметичен дефект – той може да се категоризира като заболяване на съединителната тъкан и засяга както лимфната, така и кръвоносната система и представлява проблем на над 80% от жените. Причините за появата на целулита са многобройни - наследствено предразположение, хормонален дисбаланс, застоял начин на живот, непълноценна и нездравословна храна, недостатъчен прием на вода, стрес. Комплексното лечение се състои от здравословна диета, активен спорт, подходяща козметика и антицелулитни процедури, за което дамите трябва да отделят нужното внимание, достатъчно време и постоянство. С малко помощ всяка една жена може да постигне мечтата за стегнато, красиво и хармонично оформено тяло.

 

Според вида на целулита и степента му на развитие изготвяме индивидуална програма за лечение, съчетавайки ръчен и вакуумен масаж, апаратура и висококачествена козметика за употреба както по време на терапията, така и в домашни условия. Комбинирането на няколко метода на третиране води до значително по-бързи и дълготрайни резултати.

 

Вакуумният масаж с контролирано налягане действа на тъканите в дълбочина и кръвоснабдява всички слоеве на кожата и подкожната мастна тъкан. Механичният лимфен дренаж активира метаболизма, подобрява лимфотока като ускорява циркулацията на лимфата и повишава еластичността на кожата. Друг високоефективен метод за лечение на целулита е апаратура, редуваща отрицателно и положително налягане. По този начин мускулатурата и тъканите се снабдяват с кислород и хранителни вещества, подобрява се кръвообращението, тренират се съдовете, укрепва се съединителната тъкан. Употребата на доказали ефективността си антицелулитни кремове вкъщи допълнително засилва ефекта от терапиите. При по-сериозни натрупвания е възможно в лечението да се включи и мезотерапия.

 

Препоръчителният брой процедури за оптимален резултат е между 10 и 15. След приключване на терапията може да се прави по една поддържаща процедура месечно.

 

Времетраене:  90 минути

Цени

Еднократна процедура

120 лв.

Пакет от 10 процедури

1080 лв.