София 1619, кв. Княжево,
бул. "Цар Борис III" № 315
0888 018 018
Записване за процедури
Процедури за тяло Заличаване на белези и стрии

Заличаване на белези и стрии

Matrix RF е безопасна и високоефективна терапия за премахване на пигментации, посттравматични и следоперативни белези, изглажда кожата при неравности вследствие на акне и вдлъбнатини от шарка. Постоперативни белези се третират около месец след операцията. Апаратът може да се използва и за третиране на стрии, като възобновява еластина и ги изравнява с околната среда. Резултатите от този метод са трайни, ефективни и безопасни. Келоидни образувания не подлежат на третиране.

 

Matrix RF е разработен така, че да подава диференцирано топлинна енергия към кожата през множество микроскопични биполярни електродни иглички. Апаратът анализира степента на аблацията, коагулацията и нагряването на кожата, като едновременно с това оценява ефективността и безопасността на самата процедура. Резултатът е термична аблация и коагулация на равно разграничени кожни участъци с микроскопични размери, като се премахва горния микро-слой на кожата. Методът е щадящ за разлика от традиционните, фракционирани лазери.

 

В зависимост от индивидуалните особености на кожата, параметрите на апарата се регулират и по този начин се осигурява безопасността на процедурата. Болката е строго индивидуално и зависи от търпимостта на пациента. Третираната зона предварително се обезболява с локален анестетик, което свежда болката до до минимум.

 

По време на процедурата и непосредствено след нея се наблюдава зачервяване и лек оток на третираното място. Отокът обикновено изчезва в следващите няколко часа. Зачервяването може да остане за по-дълго, но обикновено изчезва в рамките на 12 часа. По време на оздравителната фаза могат да се появят малки корички като точици на местата, които са били докоснати от електродите. Коричките отпадат от само себе си в рамките на следващите няколко дни.

 

Резултатите от процедурата са строго индивидуални в зависимост от типа белег, неговата големина и дълбочина. Желателно е да се направят минимум три процедури през месец. Ако третираният белег е в зона, която не се покрива от дрехи, излагането на пряка слънчева светлина трябва да се избягва и се налага употребата на слънцезащитни кремове. 

Цени

Заличаване на постоперативни белези в зоната на бюста

150 лв. –380 лв.

Заличаване на постоперативни белези в зоната на корема

180 лв. – 450 лв.

Заличаване на постоперативни белези в зоната на ръцете

BGN 250 лв. – 450 лв.

Заличаване на постоперативни белези в зоната на краката

BGN 300 лв. – 500 лв.

Заличаване на стрии

определя се след консултация с терапевт

Заличаване на посттравматични белези

определя се след консултация с терапевт